Yoga & Mindfulness

Groepsyoga

Individuele yoga

Yoga workshops

Yoga in groep

Er worden 3 groepsessies yoga geven tijdens de week. Er is een les actievere poweryoga en een iets rustigere les op woensdag en donderdag

Poweryoga

Wanneer? Elke maandag van 19u30 tot 20u30.

Waar? Turnzaal School Momentum. Grevensmolenweg 21, 3800 Sint-Truiden

Prijs? 10 euro per les (of 80 voor 10 beurten)

Deze vorm van yoga is een meer actievere vorm van Hatha yoga. De houdingen zijn intenser en volgen elkaar sneller op.

Lesgever: Rudi Thoelen

Functional en alignment based yoga

Wanneer? Elke donderdag van 20u00 tot 21u15.

Waar? Studio FulFil  – Tiensestraat 10 – 3440 Zoutleeuw

Prijs? 11 euro per les (of 100 voor 10 beurten)

Tijdens deze yogales wordt er aandacht gegeven aan de correcte uitlijning van het lichaam. De ademhaling wordt gekoppeld aan de beweging en uitvoering van de houdingen. 

Lesgever: Rudi Thoelen

Gentle flow

Wanneer? Elke woensdag van 20u00 tot 21u00

Waar? Studio FulFil  – Tiensestraat 10 – 3440 Zoutleeuw

 

Gentle flow is een zachte yoga Vinyasa. Vinyasa betekent stroom of flow. Het is een meer dynamische vorm van yoga waarbij de poses aan mekaar geweven worden, een meditatie in beweging op het ritme van je ademhaling met een mooie overgang naar elementen uit de yin yoga. Waarbij het stretchen en herstellen van het lichaam centraal staan.

Lesgever: Jolien Lammens

Rudi - Fulfil

Individuele yoga

Heb je geen zin om yoga in groep te volgen en volg je liever, of alleen of met een aantal vrienden yoga, dat kan ook.

Elke privé les kan worden aangepast aan jouw behoeftes.

Wil je een iets meer pittige yogavorm of verkies je liever een rustige yin yogales? Heb je nood aan focus en rust of werk je liever rond thema’s zoals stress, nek- en rugklachten.

Ben je als topsporter op zoek naar een aanvulling op je bestaand trainingsschema dan is misschien yoga de oplossing. Tijdens deze lessen wordt er aandacht besteed aan de spieren die  van belang zijn voor het uitoefenen van je sport. Er wordt gewerkt aan extra flexibiliteit dat je toelaat om een grotere bewegingsruimte te krijgen. En we werken aan focus door middel van ademhalingstechnieken en biofeedback (hartcoherentie). 

De aangeboden yoga is een vorm van yoga waar de nadruk wordt gelegd op een persoonlijke uitlijning van je houdingen in een vloeiende sequence gebaseerd op Hatha yoga, vinyasa en Anusara. Dit houdt in dat we de poses aanpassen aan je lichaam en niet het lichaam aanpassen aan de poses.  Er wordt gewerkt aan een balans tussen rust en kracht, lichaam en geest.

Yoga workshops

Steeds meer bedrijven zijn er zich van bewust dat een gezonde werknemer een goede werknemer is. En dit geldt niet enkel op het fysieke vlak maar ook op het mentale.  Als je werknemers minder stress ervaren en meer focus hebben, verhogen de prestaties, verminderd de uitval en bovendien stijgt de tevredenheid van de werknemers zelf. 

Er kan gewerkt worden rond verschillende thema’s zoals rug en halspijn of meer rond focus, balans en concentratie. 

Lessen kunnen vanaf 45 minuten waardoor ze ook onder middagpauzes kunnen worden gegeven.

Wij bieden 2 types yoga aan . 

Balance yoga is een vorm van yoga waar de nadruk wordt gelegd op een persoonlijke uitlijning van je houdingen in een vloeiende sequence gebaseerd op Hatha yoga, vinyasa en Anusara. Dit houdt in dat we de poses aanpassen aan je lichaam en niet het lichaam aanpassen aan de poses.  Er wordt gewerkt aan een balans tussen rust en kracht, lichaam en geest.  Balance yoga is toegankelijk voor iedereen.  

Stoel yoga waar de nadruk vooral ligt op mensen met een zittend werk. In deze workshop ligt de focus op houdingen met een (buro)stoel als hulpmiddel. Op deze manier zijn de houdingen ook direct toepasbaar op de werkvloer.

Yin yoga is dan weer de rustige vorm van yoga. Hier ligt de nadruk op langdurende houdingen die inwerken op het bindweefsel in plaats van enkel de spieren.

 

Wil je meer weten over onze yogalessen?

Neem dan gerust contact met ons op.