Brenda Swinkels van Boomkwekerij Van den Berk – Sinds die teambuilding in de natuur met FulFil werkt ons team heel vlot samen

“Boomkwekerij Van den Berk kende de laatste jaren een enorme groei. Daardoor waren er niet alleen veel personeelsverschuivingen, er kwamen ook veel nieuwe mensen bij. Heel dit nieuwe team moest leren samenwerken. Daarom gingen we op zoek naar een teambuilding in de natuur. Een van onze medewerkers sprak me over Rudi van FulFil”

 

Een teambuilding in de natuur op maat van onze wensen

We hadden een bepaald plaatje in ons hoofd: onze uitstap moest een mix zijn van gezellig samenzijn en een echte teambuilding in de natuur. Rudi luisterde naar onze behoeftes en vatte ze samen in een eerste voorstel. Tijdens de volgende stap ging hij een stukje verder en besprak hij elk detail om zo de teambuilding perfect af te stemmen op ons bedrijf.

 

Rudi maakte een unieke vertaalslag

Tijdens de teambuilding bracht Rudi het verhaal over zijn leven als piloot. Hij vertelde over de missies die hij kreeg en hoe hij die samen met zijn team moest volbrengen. Het onderlinge vertrouwen tussen de piloten was daarbij het allerbelangrijkste. Want bij de minste twijfel waren de gevolgen niet te overzien. Hij sprak over hoe ze samen voor een doel gingen en over het belang van een goede briefing en debriefing.

Dat deed bij ons een belletje rinkelen. Dat was wat we als team nodig hadden! Rudi bleef niet hangen in zijn eigen ervaringen, maar maakte de perfecte vertaalslag naar het bedrijfsleven. We stelden ons al snel vragen als: Wat doen we als team bij een project? Hoe gaan we samen voor een doel? Wat met de briefing en debriefing?

 

Simpele opdrachten boosten de competitiegeest

Na zijn boeiende verhaal was het tijd voor actie. Elk team kreeg een reeks opdrachten die het moest vervullen. Het was grappig om te zien hoe de competitiegeest plots naar boven kwam.

Tijdens de opdrachten leerden we elkaar heel goed en op een totaal andere manier kennen. Rudi liet ons tijdens onze teambuilding in de natuur heel vrij: we konden zelf de verantwoordelijkheid opnemen. Dook er toch ergens een probleempje op, dan was Rudi ons klankbord.

 

Termen uit onze teambuilding blijven bij

Binnen ons bedrijf zie ik nog altijd het effect van deze teambuilding in de natuur. Uiteraard wordt er gesproken over hoe gezellig het wel was. Maar daar blijft het niet bij. Termen als briefing en debriefing hoor ik nog heel vaak. Zeker op het vlak van debriefen moeten we nog flink wat groeien. Die vaststelling kwam ook bovendrijven tijdens de teambuilding met FulFil.

 

FulFil is een aanrader!

Ik beveel Rudi zeker aan. Zijn maatwerk, zijn perfecte voorbereiding, de manier waarop hij een verhaal overbrengt op een groep,… al deze elementen bezorgden ons een geslaagde teambuilding waarvan we nog altijd de vruchten plukken.”

Wil je net zoals Brenda en haar team een teambuilding in de natuur beleven? Neem dan gerust contact op met ons. We vertellen je graag alles over onze aanpak en mogelijkheden.