Suzy Reniers: Bij FulFil leerde ik perfect omgaan met stress

“Een job als projectleider combineren met een gezin was voor mij, als alleenstaande mama, een serieuze uitdaging. Maar met veel druk op de schouders hield ik vol. Toch besefte ik meer en meer dat mijn situatie niet leefbaar was. Als ik optimaal wilde blijven functioneren, dan moest ik anders omgaan met stress. Tijdens een workshop rond stressoptimalisatie bij FulFil ontdekte ik alle handvatten om mijn stresslevel onder controle te krijgen.

Mira zorgde voor een veilige haven

Rusten was iets voor als ik met pensioen was. Op het werk en thuis bleef ik altijd maar doorgaan. Ik voelde me als een bootje op een woelige zee. Gelukkig zorgde Mira met haar warme persoonlijkheid en integriteit voor een veilige haven waar ik kon aanmeren. Bij haar kwam ik tot rust. Ze stelde me gerichte vragen die me stapje voor stapje tot een groter inzicht brachten. Nooit kwam ze belerend of alwetend over. Zo voelde ik me altijd op mijn gemak.  

Een combinatie van theorie en praktijk

Om beter met stress om te gaan, was het voor mij belangrijk om niet in zweverige toestanden te belanden. Ik ben vrij nuchter. Bij FulFil ontdekte ik een aanpak die honderd procent bij me paste. In de stressoptimalisatieworkshop creëerden Mira en Rudi een evenwicht tussen theorie en praktijk. Ze combineerden de wetenschappelijke kant van stress met efficiënte oefeningen. Hoe piekt je stresslevel? Wat schuilt er achter het begrip hartcoherentie? En met welke oefeningen ga ik mijn stress te lijf? Door deze workshop te volgen begreep ik mijn probleem volledig.

De stressoptimalisatieworkshop van FulFil werkt!

Wat ik leerde tijdens de sessies bij Mira en Rudi, pas ik nu actief toe. Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen ‘ontstressproces’. Ik maak bijvoorbeeld tijd voor een wandeling of ga vroeger naar bed. Als ik merk dat ik zenuwachtig word, leid ik mijn hartcoherentie in goede banen met een handige app. Zo draag ik zorg voor mezelf. En voor anderen. Want als mama geef ik nu mijn nieuwe inzichten door aan mijn dochter. Examens, spreekbeurten, … het loopt allemaal veel vlotter sinds ik haar beter leerde ademen.

Iedereen kan bij FulFil terecht

LEEF is een aanrader om verschillende redenen. Zo ben ik ervan overtuigd dat ze met hun brede aanbod iedereen kunnen helpen. Wie op zoek is naar een uitmuntende loopbaanbegeleiding, beter wil omgaan met stress of bijvoorbeeld wil werken aan het zelfbeeld van zijn of haar kind kan bij Fulfil terecht.

Verder hebben Mira en Rudi de nodige kennis en ervaring om mensen op een optimale manier te begeleiden. En ligt een probleem toch buiten hun werkterrein, dan beroepen ze zich op een netwerk van professionals. Als ik iemand doorverwijs naar FulFil, ben ik dus altijd gerust: de oplossing komt er!

Betrokken bij persoon én resultaat

Naast de professionele en discrete aanpak vind ik de betrokkenheid bij FulFil uniek.

Mira is echt met je bezig. Het komt bij haar van binnenuit; het is niet gekunsteld. Ze stelt alles in het werk om zorg te dragen voor jou en voor het eindresultaat.”​

 

Wil je net zoals Suzy ontdekken hoe je beter kunt omgaan met stress?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over onze workshop stressoptimalisatie.