Nancy vertelt waarom ze voor de opleiding tot professioneel loopbaancoach koos bij FulFil.

Een paar weken geleden ben ik met de  opleiding loopbaancoach gestart bij Fulfil. Ik ervaar heel wat positieve energie bij dit door de VDAB erkend loopbaancentrum!

Wat ik mistte in mijn vorige jobs kan ik nu wel doen als loopbaanbegeleider!

In mijn vorige jobs als recruiter, zowel intern als extern, merkte ik dat heel wat kandidaten vastliepen in hun carrière. Als recruiter heb je niet steeds de tijd en het mandaat om daar dan gepaste ondersteuning te bieden. Als interne of externe loopbaanbegeleider kan dat wel. Zowel voor starters op de arbeidsmarkt als werknemers met jarenlange ervaring.

De kandidaten die vastgelopen waren in hun carrière, wilden allemaal iets anders maar ze wisten niet wat ze wilden. Of hoe eraan moesten beginnen. Soms willen ze iets anders omdat ze voelen dat ze op een burn-out of bore-out afstevenen. Anderen voelen zich niet meer op hun gemak in hun huidige werkomgeving, of ze hebben een collega of baas op het werk waarmee het niet meer goed loopt. Of ze hebben het gevoel dat er iets ontbreekt.

Ooit zat ik zelf ook vast in een job die mij geen energie gaf.  Ik pikte de signalen van het energieverlies niet bewust op en ik ging maar door. Ik zag op dat moment eerlijk gezegd ook geen uitweg. Uiteindelijk kwam ik in een burn-out terecht. Ik ben er wel sterker uitgekomen en ik heb intussen een rescue plan mocht ik voelen dat ik kans maak om te hervallen. Na mijn burnout heb ik de stap gezet heb om opnieuw te gaan studeren.  Ik heb een Master in Levenslooppsychologie behaald. Ik ben daar vandaag nog steeds heel trots op en ik ben er ook nog elke dag blij mee. Vanaf nu kies ik echt voor werk dat bij mij past en een omgeving die overeen komt met mijn waarden.

Dankzij coaching ken ik mijn levensdoelen, talenten en weet ik welke context en omgeving ik nodig heb om volledig open te bloeien en mijn volle potentieel in te zetten. En daarom heb ik nu de keuze gemaakt dat wat ik niet kon als recruiter, ik dat nu wel doen. Zowel intern in een bedrijf, als in bijberoep als zelfstandige, wil ik andere mensen met hun loopbaanpad. Omdat ik dat op heel professionele wijze wil doen, volg ik nog een extra opleiding tot loopbaancoach.

De opleiding bij FulFil

Ik ken Mira vanuit een opleiding die we samen gevolgd hebben. Net als ik, is Mira een voorbeeld van levenslang leren. Er was onmiddellijk een klik. Toen ik zag dat zij met FulFil, een erkend loopbaancentrum door VDAB, een opleiding aanbood tot professioneel loopbaancoach, had ik er meteen zin in.

Ambiance tijdens opleiding

Mira geeft deelt heel veel van haar kennis en laat ons door te oefeningen de inhoud helemaal eigen maken. Toch is er ook plaats voor ambiance en plezier. Mira praat met zoveel enthousiasme. We hebben de afgelopen sessie uitgebreid stilgestaan bij  talentversterkend coachen. Het onderwerp ‘Talenten’ werd intensief en met passie besproken. Mira neemt echt mee op een heel verdiepende reis . Ik wist al veel over talenten, ook vanuit de positieve psychologie, maar nu weet ik ook echt hoe talenten elkaar beïnvloeden, hoe ze de context bepalen die je nodig hebt, en zelf waar ze samenkomen met je waardensysteem. Ik kan nu ook de brug slaan met de competenties én met de arbeidsmarkt.

 Diversiteit en leren van elkaar.

In de opleiding zitten deelnemers met elk een verschillende achtergrond (HR Managers, Psychotherapeuten, Outplacementbegeleiders, …) dit maakt het extra interessant tijdens de rollenspelen om de theorie in de praktijk om te zetten. Er is heel wat verrijkende praktijkervaring!

Het Fulfil trainingsmateriaal

Het materiaal dat we krijgen is heel concreet. Je kan er meteen mee aan de slag. Mira is zeer praktijkgericht en dit gaat niet ten koste van de inhoudelijke onderbouw.

Wat nog komt.
Ik kijk uit naar de volgende opleidingssessies, waar we nog dieper zullen ingaan op de arbeidsmarkt en waar we ook aan de slag gaan met technieken uit o.a. ACT om de coachee over bepaalde drempels heen te helpen.

Wil jij ook aan de slag als interne of externe loopbaanbegeleider en zoek je een goede opleiding? Ik raad het echt aan om de opleiding te volgen bij FulFil. Als je slaagt, en je wilt aan de slag als zelfstandig loopbaancoach, dan kan je achteraf ook aansluiten bij FulFil als FulFiller.

Wil jij net als Nancy aan de slag als interne of externe loopbaancoach? Neem een kijkje bij onze loopbaanopleiding?