Krista Rofessart van Digident en Qualident

"Sinds de opleiding over persoonlijkheidstypes van FulFil communiceren we in onze praktijk opnieuw optimaal"

“Onze tandartsenpraktijk startte met één vennoot. Niet veel later kwam er een tweede persoon bij. Beiden hadden een soortgelijke communicatiestijl. Pas toen een derde vennoot onze firma versterkte, merkten we enorme verschillen in communicatie. Terwijl de ene vennoot heel impulsief reageerde, had de andere meer duiding nodig. We wilden de neuzen opnieuw in dezelfde richting krijgen. Daarom nam ik contact op met Rudi en Mira van FulFil, voor een opleiding rond persoonlijkheidstypes.

 

Frustraties in de kiem smoren

Voor ik aan de slag ging bij Digident en Qualident, werkte ik als Finance Manager in enkele grote bedrijven. Dankzij die ervaring wist ik hoe belangrijk een inzicht in elkaars communicatiestijl en karakter is. Toen de communicatie in onze tandartspraktijk haperde, twijfelde ik geen seconde om de hulp van FulFil in te roepen. Zo konden we kleine frustraties snel in de kiem smoren.

 

Een grondige analyse van persoonlijkheidstypes

De opleiding bij FulFil startte met een uitgebreide vragenlijst voor elke vennoot. De antwoorden gaven een duidelijk zicht op de persoonlijkheidstypes binnen ons bedrijf.

Daarna brachten ze alle vennoten samen voor een grondige analyse in teamverband. Onze vennoten leerden zich meer openstellen voor elkaar. Zo kregen ze inzicht in hun onderlinge verschillen en hoe ze daarmee moesten omgaan.

Het resultaat van die opleiding is dat we vandaag een open en transparante communicatie hebben tussen alle partners. Iets waar heel de organisatie van profiteert. Opdat die nieuwe knowhow niet zou verwateren, kreeg elke deelnemer trouwens een lijvig rapport mee naar huis.

 

Zeer concreet en op maat

De concrete aanpak tijdens dit traject apprecieerde ik enorm. Want op het vlak van profielbepalingen kun je enorm ver afdwalen. Gelukkig zijn de opleidingen bij FulFil praktisch en down-to-earth. Mira en Rudi spitsten zich vooral toe op voorbeelden uit onze eigen tandartsenpraktijk. Dat was precies wat we nodig hadden.

 

Vervolgtrajecten bij FulFil

Tijdens de training rond persoonlijkheidstypes bouwde Mira en Rudi veel voorkennis op. Daarom kozen we ook voor onze teambuilding en persoonlijke coaching vol overtuiging voor het FulFil-team.

De teambuilding rond communicatie was trouwens een schot in de roos. Niet alleen onderstreepten we zo dat communicatie een belangrijk gegeven was voor onze firma. Ook gaven we elk personeelslid, met de hulp van Mira en Rudi, nuttige handvatten om beter te communiceren.  Het verschil op de werkvloer was meteen zichtbaar.

We merkten bijvoorbeeld dat er minder emotioneel gecommuniceerd werd en dat de groep een klimaat creëerde van veiligheid en tolerantie. De tips werden effectief toegepast en ook in mijn een-op-eengesprekken maakte ik er handig gebruik van.

 

Waarom kiezen voor FulFil?

Of je nu gaat voor een training rond persoonlijkheidstypes, een teambuilding of persoonlijke coaching: bij FulFil mag je op je twee oren slapen. Ze zijn altijd goed voorbereid en gaan heel gedetailleerd en praktisch te werk. Ze houden je tijdens het proces op de hoogte en zorgen voor een grote betrokkenheid.

 

 

 

Wil je net zoals Krista meer inzicht in de verschillende persoonlijkheidstypes binnen je organisatie, om zo te investeren in een open en transparante communicatie?

Neem dan gerust contact met ons op.