Kelly Deprez

Dankzij mijn loopbaanbegeleider van Fulfil ontsnapte ik uit mijn gouden kooi

“Op mijn veertigste vroeg ik me af waar ik mee bezig was. Ik was al een tijdje niet meer gelukkig op het werk. Ook thuis kreeg ik het zwaar en zo belandde ik in een burn-out.
Pas toen mijn man aangaf dat mijn job me leegzoog, viel er een enorme last van mijn schouders. Wat ik al langer vermoedde, durfde hij te benoemen. Dit probleem moest ik aanpakken. Ik klopte aan bij FulFil en startte een traject bij loopbaanbegeleider Mira.

Een rationele aanpak
Via mijn jongste zoon kende ik Mira al. Hij had bij haar een workshop ‘Blij met mij’ gevolgd. Ik voelde toen al dat we op dezelfde golflengte zaten. Daarom was de keuze voor Mira als mijn loopbaanbegeleider snel gemaakt.
Haar aanpak paste ook perfect bij mijn behoefte aan een rationelere benadering.
Alles wat ze deed was heel concreet. Ze bleef ver weg van zweverige toestanden, die misschien wel voor anderen werken, maar die ik niet zo apprecieer.
Ik vond het bijvoorbeeld uniek hoe Mira mijn talenten verwoordde na een enquête. Uniek én confronterend. Zelfs mijn valkuilen deed ze uit de doeken en toverde ze om in talenten. Dat gaf me een serieuze boost. Haar doorgedreven analyses maakten het voor mij kristalhelder welke job bij mij zou passen.

Op zoek naar vacatures
Een belangrijke oefening tijdens de loopbaanbegeleiding was vacatures zoeken. Als leerkracht dacht ik aanvankelijk dat ik maar één ding kon: lesgeven. Mira leerde me dat dit plaatje niet klopt, en dat ik veel talenten in huis heb die ik ten volle kan benutten. Ze spoorde me aan om te zoeken naar vacatures op basis van mijn profiel, en dus zaken als werkuren, afstand of opleiding even te parkeren.

De sprong naar een nieuwe job
En toen was het zover … Na een loopbaan van twintig jaar in het onderwijs koos ik voor een heel andere roeping. Ik ging aan de slag bij een begrafenisondernemer. Mijn vriendinnen verklaarden me gek. Ik offerde zomaar mijn gouden kooi met alle vakanties op. Mijn elf uurtjes in het onderwijs ruilde ik in voor een fulltimebaan. Wat niemand ooit beseft had, was hoe zwaar die uurtjes op mij wogen, ook al waren het er maar elf.

De nieuwe positieve Kelly
Nu haal ik enorm veel voldoening uit mijn job. Het geeft me een ongelooflijk goed gevoel om mensen tijdens hun rouwproces te helpen. Zo vang ik bijvoorbeeld de nabestaanden op, voer de gesprekken voor de uitvaart, regel het administratieve luik en ga zo maar door. Mijn man en kinderen merken een groot verschil. Ik kom veel positiever thuis na mijn werk.

Een unieke wending dankzij mijn loopbaanbegeleider
Ik ben heel tevreden over het resultaat van mijn loopbaancoaching. Iedereen mag dat horen. Ik vind het heel straf hoe Mira in zo’n korte tijd iemand helemaal in kaart brengt. Wat zijn je talenten, hoe zit het met je interesses, … je komt het tijdens een traject perfect te weten. Ze giet het zelfs in een rapport zodat je het achteraf nog eens kunt bekijken.
Ik durf gerust te zeggen dat Mira als loopbaanbegeleider mijn leven een unieke wending gaf. Daarom roep ik iedereen op: heb je een probleem, blijf er niet omheen draaien, maar pak het aan. En klop aan bij FulFil.”

 

Wil je net zoals Kelly gaan voor een job die je echt gelukkig maakt?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de aanpak van onze loopbaanbegeleiders.