Na mijn loopbaancoaching bij FulFil waagde ik eindelijk de sprong

 

“Ik hou ervan om kinderen op een creatieve manier iets bij te brengen. Dat was voor mij dé reden om te kiezen voor een job in het onderwijs. Maar in de loop van de jaren veranderde mijn taak als juf enorm. Zo werd het administratieve luik van mijn job belangrijker dan het kind zelf en ouders hadden vaak torenhoge verwachtingen. Ik voelde dat mijn werk me volledig opbrandde … met twee burn-outs tot gevolg.

 

Op weg naar een energieboost

 

Ik ben niet meteen de persoon om thuis te blijven en me te vervelen. Daarom besliste ik om op zoek te gaan naar wat me energie gaf. Via de VDAB kwam ik terecht bij FulFil voor een loopbaancoaching.

 

Tijdens de coachingsessies ontdekte ik in een kerntalentenanalyse wat er echt in me zat. Het resultaat van deze oefening zette me aan om van koers te veranderen. Terwijl ik vroeger halsstarrig probeerde om me te verzoenen met alle minpunten van mijn job, liet ik deze frustraties nu varen en koos ik voor een totaal andere richting.

 

Tijdens mijn studies volgde ik al enkele modules bij de hotelschool. Maar nadat ik afgestudeerd was als leerkracht, had ik onvoldoende tijd om mijn avondonderwijs verder te zetten. Loopbaancoach Mira inspireerde me om deze lessen opnieuw op te pikken. Ik ontdekte al snel dat ik tijdens de kooklessen rust en plezier voelde. Bezig zijn met voeding, dat gaf me tonnen energie!

 

Een gouden kooi maakt niet gelukkig

Mijn coachingsessies met Mira waren super. Elke afspraak verliep heel gemoedelijk en persoonlijk. Mira heeft een uitgebreide professionele achtergrond en daardoor begreep ze me honderd procent in mijn bekommernissen. En dat was nodig … Want in mijn geval speelde de gouden (en veilige) kooi van een job in het onderwijs een belangrijke rol. Zelfs mijn ouders snapten niet waarom ik dat allemaal op het spel zette. Toch wist ik dat het anders moest. Die sprong wagen duurde misschien wel even, maar uiteindelijk deed ik het. Met de hulp van Mira, mijn boekhouder en mijn echtgenoot.

 

Een eigen zaak geeft me voldoening

 

Nu ga ik bewust op zoek naar de dingen die me energie geven. Ik run ondertussen mijn eigen ijssalon en maak op vraag van de klant ijstaarten. Hierin kan ik mijn volledige creativiteit kwijt. En hoewel ik veel uren werk, ervaar ik meer voldoening en blijf ik gespaard van stress. Mijn job als juf doe ik nog halftijds, maar ik hoop dat dat binnenkort niet meer nodig is.

 

Een loopbaanbegeleiding bij FulFil is een aanrader

 

Ik voel me nu opnieuw gelukkig. Mijn nieuwe zaak ligt me gewoon. En aan al mijn collega’s die er momenteel doorheen zitten, die de klik missen met hun taak als juf, aan hen zou ik willen zeggen: ga voor een loopbaanbegeleiding bij FulFil en ontdek je mogelijkheden. Ik raad het jullie echt aan!”

Wil je net zoals Karen ontdekken hoe je opnieuw voldoening vindt in je job? Neem dan gerust contact met ons voor meer informatie over onze loopbaancoaching.