Karel Thijs
Een loopbaanbegeleiding bij FulFil werkt! Ook na je vijftigste.

“Al meer dan 32 jaar werkte ik in hetzelfde bedrijf. Maar ik voelde me er niet gelukkig. Toch durfde ik als vijftigplusser niet van job te veranderen. Ik was de man die het brood op de plank bracht. En mijn gezin in de steek laten of teleurstellen, wilde ik absoluut vermijden. Daardoor bouwde ik enorm veel stress op, tot ik niet meer verder kon. Tijdens die stresspiek ging ik op zoek naar hulp en kwam ik terecht bij FulFil voor loopbaanbegeleiding.”

Bestaat dit echt?

Toen de VDAB me voor de eerste keer vertelde over loopbaanbegeleiding wist ik niet wat ik hoorde. Ik had geen idee dat dit soort diensten bestonden.

Ik vergeleek enkele organisaties, maar FulFil van Mira sprong er voor mij uit. De info op haar website, haar persoonlijke aanpak, de setting van onze gesprekken, alles stelde me op mijn gemak. Bij haar zou ik open en eerlijk over mijn problemen durven spreken.

Een loopbaanbegeleiding met resultaat

Tijdens mijn traject legde Mira me elke stap in detail uit. Ze waarschuwde me zelfs voor dingen die in eerste instantie gek leken. Neem nu bijvoorbeeld het speelgoed uit mijn kindertijd. Wie zou de link leggen met een juiste of foute jobkeuze? Ik alleszins niet. Maar door na te gaan wat me als kind het meest raakte, ontdekte ik mijn talenten en passies. Met dit nieuwe inzicht ging ik op zoek naar een job die bij me paste.

Een nieuwe uitdaging? Easy!

Mijn loopbaanbegeleiding bracht me al snel in de problemen. Want een week nadat ik mijn traject had afgesloten, kon ik zelfs kiezen uit meerdere aanbiedingen. Ook bij die keuze was Mira mijn steun en toeverlaat. Ze hielp me om mijn prioriteiten te stellen. Aan de hand van dit prioriteitenlijstje vond ik de uitdaging die perfect bij me paste: dicht bij huis, een kleiner team, een fijne sfeer en meer binding met het eindproduct. Eindelijk genoot ik opnieuw van de werkvoldoening die ik zocht. 

Van job veranderen, ook na je vijftigste

Mensen die vastzitten in een job, verwijs ik nu graag naar Mira. Want al werk je ergens al jaren of ben je al wat ouder, toch zijn er altijd jobopportuniteiten die je echt gelukkig maken. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik zou zeggen: de kans is er. Grijp ze dan ook!”

 

Wil je net zoals Karel opnieuw voldoening vinden in je werk?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over onze loopbaanbegeleiding.