stressmanagement op het werk

Positief aan de slag met stress in organisaties.

Doe jij je werk graag en ervaar je toch ook wel eens stress op het werk?

In deze dagworkshop leer je meer over wat stress met je doet en vooral hoe je er beter mee kan omgaan. 

Iedereen ervaart wel eens stress op het werk. En soms is dit ook wel best ok. Want stress zorgt ervoor dat we die dringende deadline zullen halen, dat we een extra tandje bijsteken, dat we gefocust blijven en op korte tijd veel kunnen verzetten. Als we echter téveel van deze periodes ervaren, dan kan (ook positieve) stress leiden tot heel wat nadelen. Soms heb je dan het gevoel dat je hoofd op ontploffen staat, dat je niet meer helder kan nadenken, dat je minder efficiënt werkt. 

Wellicht herken je dat gevoel wel, alsof je lippen tot aan het water staan? Of dat je op de tippen van je tenen loopt? Dat je focus en concentratie er bij inschieten?  Of dat je geleefd wordt en niet precies weet hoe het tij te keren? 

Wij werkten verschillende formules uit die we graag tot in jouw organisatie brengen. 

Dagopleiding
Opleiding in-company

Proeverij stressregulatie-technieken

Kennismaken met verschillende klassieke en digitale technieken om stress te reguleren.​

Stress neurobiologisch verklaard

Lezing over het ontstaan van stress en hoe het ontstaan gelukkig ook leidt naar oplossingen. ​

Wat we je leren tijdens de dagopleiding

Welke tools gebruiken we?

Proeverij stressregulatie-technieken

Ontdek tijdens onze ‘Proeverij’ welke stressregulerende techniek het best bij jou past!

Als werkgever wil je graag je medewerkers ondersteunen beter met stress om te kunnen omgaan. Maar niet elke medewerker heeft baat bij dezelfde techniek. Persoonlijkheid speelt ook mee. En soms hebben we ook wel vooroordelen tegenover een bepaalde methodiek. In onze coachings merken we dat sommige mensen net opgejaagd worden van bepaalde technieken. 

In deze workshop laten we jouw medewerker kennis maken met verschillende methodieken. Zodat ze kunnen ervaren bij welke techniek zij het meest baat hebben op dit moment. 

We laten hen daarbij kennis maken met klassieke manieren van stresshantering, én met technieken die gebruik maken van digitale technologie. Daarnaast staan we stil bij zowel ‘rationele’ als meer ‘lichamelijke’ en ‘meditatie’ technieken.

Elke techniek die we aanbrengen is steeds vanuit een oplossings- en actiegerichte insteek.

Wil jij graag dat jouw medewerkers kennismaken met verschillende stressregulerende technieken, zodat ze kunnen proeven welke stresshanteringstechniek hen het meest aanspreekt? Dan is deze proeverij een aanrader. Iedereen is verschillend en heeft dus ook andere voorkeuren als het gaat over een adequate stresshantering. In deze workshop maken ze kennis met verschillende inzichten en technieken gaande van hartcoherentie, mindfulness, bi-neurale muziek, re-attach, ACT, yoga, …  Nieuw aan deze workshop is dat we ook inzetten op de technologie. Er zijn echt heel wat kwalitatieve apps op de markt die een positieve invloed hebben op je stressbeleving. 

Stress neurobiologisch verklaard

Boek de inspiratiesessie: Stress, neurobiologisch verklaard!

In deze lezing leggen we uit wat stress doet met je brein, je lichaam en met je hart. Omgekeerd, staan we stil met hoe je je hart en je brein, zelf kan inzetten om je stress weer geoptimaliseerd te krijgen. 

​Deze lezing is gebaseerd wetenschappelijke literatuur en opleidingen van o.a. Elke Van Hoof, Elke Geraerts, Louis Van Nieuland (hartcoherentie), Dirk Swaab. De ene professional bekijkt stress vooral vanuit de evolutie, vanuit het brein, de andere vanuit het hart, en de meest recente kijken ook vanuit de darmen. Wij kijken vanuit de algemene deler, en dat is invloed van stress op de nervus vagus en hoe deze belangrijke zenuw ook naar de oplossing blijkt te wijzen. 

​Deze boeiende lezing/workshop geeft erg veel inzicht. Telkens opnieuw worden we ontroerd door de ‘aha-ervaring’ van onze deelnemers. Hoe we ze dan daarna concreet aan de slag zien gaan met onze tips, is uiteraard nog veel boeiender en geeft ons echte voldoening. Want zo weten we dat we iets bereiken in jouw welzijnsbeleid! 

KMO portefeuille is van toepassing. Met gebruik van de KMO portefeuille betaal je als onderneming zelf 80% en de btw. De overheid subsidieert 20%. 

kmo-logo