Masterclass Studiekeuzebegeleiding

Een doordachte studiekeuze als fundament van een doordachte loopbaan

In deze masterclass leer je als coach hoe je jongvolwassenen en volwassenen kan begeleiden in hun zoektocht naar een studiekeuze die bij hen past. 

Je verwerft de nodige tools en inzichten om een jongvolwassene of een volwassene te begeleiden in de zoektocht naar een passende studiekeuze.
Jij vult die keuze niet in voor de ander. Je biedt wel de handvaten aan om het proces te begeleiden zodat de (jong)volwassene een gefundeerde keuze kan maken

Na deze Masterclass heb je zicht op:

  • het proces van studiekeuzebegeleiding
  • het opleidingslandschap 
  • hoe je opleidingen kan linken met gedragsvoorkeuren
  • welke onderliggende belemmeringen een goede studiekeuze in de weg staan
  • extra tools en testen om een beeld te krijgen van wat de jongere verlangt, motiveert en welke opleidingen passend zijn. 

Doelgroep

Voor loopbaancoaches en coaches voor jongvolwassenen die jongeren en volwassenen willen helpen om een doordachte studiekeuze te maken. Deze masterclass richt zich naar coaches die reeds de opleiding ‘Werken met gedragsvoorkeuren: van Talent naar Competent’ hebben gevolgd of de zesdaagse opleiding tot loopbaancoach bij FulFil. De opleiding richt zich ook tot coaches die in de toekomst willen werken met de methodiek van gedragsvoorkeuren. 

Prijs

Open aanbod: 10 september 2022
Waar: Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw
Duur: Dagopleiding van 9:30u tem 16:30u
Prijs: 220 euro excl btw 

Lunch: Er is een koelkast en microgolf voorzien waar je je zelf meegebrachte lunch kan koel houden en opwarmen.
Wij voorzien thee, koffie en water. 

Er is KMO-portefeuille mogelijk voor deze opleiding. 

Over de trainer Mira Huypens

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie. Veel te vaak ligt een verkeerde studiekeuze aan de basis. Gelukkig zijn er intussen heel wat mogelijkheden om als volwassenen te studeren en je loopbaan opnieuw te vormen. 

Gelukkig krijgen we ook almaar meer de vraag van jongvolwassenen om hen te begeleiden bij het maken van de studiekeuze. 

Zelf studeerde ik af als master in de toegepaste economie. Een zeer ondoordachte studiekeuze. Ik wist het al na mijn tweede jaar, maar in die tijd was schakelen geen optie. Uiteindelijk deed ik het toch, zij het 30 jaar later. Ik ging opnieuw studeren en heroriënteerde mij. Ik behaalde een bachelor gezinswetenschappen en een diploma in de psychotherapie. Ik maakte mijn droom alsnog waar. 

Het is dus nooit te laat. Maar toch ben ik blij dat er nu voldoende mogelijkheden bestaan om wel doordachte keuzes te maken en daar niet mee te moeten wachten tot je 45 bent!