Loopbaan

Zit je met twijfels over je job?

Have a refill on your job, and fulfill your work with joy

Op zoek naar maximaal werkgeluk? Ga dan samen met een van onze loopbaancoaches op pad en ontdek jouw unieke en ultieme vervullers. Want als je weet wat je nodig hebt om maximale voldoening in je werk te ervaren, kun je gericht op zoek gaan naar de werkomgeving en -situatie die helemaal bij jou past.

Jouw loopbaanbegeleider leidt je in vier stappen naar de basis voor jouw maximale werkvoldoening. 

FulFil Infographic

Wie heeft er recht op loopbaancheques?

Wil je graag een loopbaanbegeleiding volgen en gebruik maken van loopbaancheques van de VDAB dan moet je voldoen aan enkele voorwaarden.

In principe komt u alleen in aanmerking voor loopbaanbegeleiding als u:

  • in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont
  • momenteel voltijds of deeltijds werkt, als werknemer of als zelfstandige
  • minimaal 7 jaar werkervaring hebt als werknemer of zelfstandige
  • in de laatste 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding hebt gevolgd.

De loopbaanbegeleiding houdt in dat u ondersteund wordt bij het nemen van loopbaanbeslissingen. U ontdekt welke competenties nodig zijn om uw loopbaan zelf actief te sturen en u leert hoe u ze kunt versterken of ontwikkelen. Zo versterkt u uw positie op de arbeidsmarkt.

Via loopbaancheques betaalt u zelf maar een klein deel van uw loopbaanbegeleiding. De rest betaalt de overheid.

U hebt om de 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding. U kunt die 2 pakketten van 4 en 3 uur direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze.

  • Kiest u voor een pakket van 4 uur? Dan kunt u binnen 6 jaar nog een tweede pakket van 3 uur volgen, op voorwaarde dat u op dat moment werk hebt. Als u op dat moment geen werkt hebt, kunt u die laatste 3 uur niet meer opnemen.
  • Kiest u voor een pakket van 7 uur? Dan kunt u pas een nieuw pakket aanvragen na 6 jaar.
  • U kunt de twee pakketten in hetzelfde loopbaancentrum volgen, maar dat hoeft niet.

U vraagt uw cheque voor loopbaanbegeleiding online of telefonisch aan bij de VDAB. U kunt maar 1 loopbaancheque (voor 4 uur begeleiding) per keer bestellen. Als u uw 4 uur begeleiding hebt afgerond, kunt u een tweede loopbaancheque voor 3 uur bestellen.
Per loopbaancheque betaalt u 40 euro. Dat is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij.

Meer informatie over loopbaanbegeleiding voor werknemers

Meer informatie over loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen en ondernemers

Geen recht (meer) op loopbaancheques?

Val je buiten de voorwaarden van de VDAB om aanspraak te maken op loopbaancheques, dan bieden wij een gelijkwaardige online oplossing aan. Je ontvangt een online cursus met gelijk(w)aardige werkwijze als onze coaches in hun praktijk gebruiken. Je doorloopt de workshop en kan tussentijds je resultaten bespreken en vragen stellen tijdens de online live coachmomenten. Een van onze gecertificeerde careerfulfillers staan je graag bij om je resultaten en acties te bespreken. 

 

Heb je interesse in loopbaanbegeleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Een directeur zei ooit tegen mij: “Mira, ik zie dat het erin zit. Je hebt potentieel. Alleen komt het er niet altijd uit en ik heb geen idee hoe dat komt.”
Dat was even slikken, want hij had gelijk. Ik wist ook niet wat ik nodig had om mijn talenten optimaal te benutten. Tot ik keek naar wat ik privé allemaal gerealiseerd kreeg. Toen werd duidelijk welke context ik nodig had om te kunnen en durven groeien.

Mira Huypens

Opleiding tot loopbaancoach

Ben je een coach, psycholoog of psychotherapeut en wil je graag mensen helpen in hun zoektocht naar de job die bij hun past dan kan je bij FulFil een opleiding tot loopbaancoach volgen.

Deze talentgerichte opleiding geeft je een stevige basis om als loopbaancoach aan de slag te gaan. 

De loopbaanbegeleiding van FulFil

Onze loopbaancoaches helpen je om maximale voldoening te halen uit je job.

Wij maken tijd voor jou