Leadership

Excellerende leiders

Leiderschap is de keuze om anderen te dienen met of zonder een verschil in hierarchie waarbij je het vertrouwen van de mensen rond je hebt verdiend. Dit vertrouwen is wederzijds. Als leider vertrouwen we er niet enkel op dat mensen de regels volgen maar hebben we het vertrouwen dat ze weten wanneer het nodig is om deze te breken.

Dit vergt een sterke cultuur, een cultuur van vertrouwen, een cultuur waar iedereen, zowel de leider als het team waarden en doelen delen. Een slechte cultuur, kweekt slechte leiders. een sterke cultuur is de basis van een goede leider.

Wanneer de relatie goed zit, wordt de individuele focus niet gelegd op zelfbehoud, op de gevaren binnenin, maar op de gevaren buiten de tribe. Enkel op deze manier kan een team samenwerking en de krachten bundelen. De leider speelt hier een belangrijke rol. De leden van de tribe verwachten namelijk de bescherming van de leider. 

Een goede leider weet dat niet alle informatie bij hemzelf bevindt maar bij elk individu binnen het team waardoor hij comfortabel is om de verantwoordelijkheid dan ook te verplaatsen naar zij die zich het dichtst bij de kennis bevinden. 

Workshop leiderschap

Tijdens deze dagopleiding maken jullie kennis met de verschillende stijlen van leiderschap. Jullie leren rekening houden met de persoonlijke verschillen van het individu en hoe je hier mee omgaat. Jullie gaan op zoek naar de verschillende kenmerken van een goed leider.
We nemen een sprong naar de oertijd en kijken hoe een echte tribe in het werk ging, gestuurd door hun brein en verschillende hormonen, om dan uiteindelijk de vertaalslag te doen naar jullie huidige situatie.
Jullie bestuderen enkele cases uit de wereld van een jachtpiloot als leider van een hecht team in moeilijke en gevaarlijke omstandigheden.

 

Trainer:
Rudi Thoelen, ex jachtpiloot en ondernemer. Tijdens