Katrien Vangenechten

Mijn naam: Katrien Vangenechten

Mijn praktijk: Footprint – Wulmersumsesteenweg 241 – Tienen

Mijn functie: Psychotherapeut, relatietherapeut, loopbaanbegeleider, groepstherapeut, trainer

Hoe je mij het snelst bereikt:  katrien@fulfil.be of 0483551142

Mijn website: Footprint

Mijn aanpak: De kunst van therapie en coaching ligt volgens mij in heel eenvoudige dingen, maar die moeten wel met grote zorg en niet aflatende inzet van de therapeut/coach worden toegepast. Ik luister aandachtig en hoor ook datgene wat niet gezegd wordt. Ik stel oprechte vragen. Niet om zelf meer te weten te komen, maar om je beter te begrijpen. Ik blijf dapper staan samen met jou om te kijken en te luisteren naar dat deel van jezelf en je verhaal waarvoor je anders liever je ogen sluit. Ik bied je steun terwijl we samen ontdekken welke methodieken voor jou een verschil maken. En als je er klaar voor bent kijk ik met plezier terug op de weg die ik met jou heb mogen afleggen en laat ik je los, omdat je mij dan niet langer nodig hebt.

Getuigenis lezen:  Lees de testimonial van Hans

Mijn motto: Volg je dromen, ook al ziet alles er in werkelijkheid een beetje anders uit. Je droom is je gids en inspiratie geweest.

Enkele wist-je-datjes over mij:

 • Mijn eerste werkplek CAW-Brussel (Centrum Algemeen Welzijnswerk) was. Daar ontdekte ik hoe waardevol het is om kwetsbare mensen te mogen begeleiden.
 • Ik lang gewerkt heb als studieloopbaanbegeleider en examenombuds voor KULeuven. Waar ik veel ervaring op deed met individuele gesprekken en groepssessies.
 • Ik sinds 2015 aan de slag ben als psychotherapeut in mijn eigen praktijk en dit werk elke dag met zorg en passie doe.
 • Zonder dat ik zelf door had dat ik het graag deed, ik steeds meer en meer voor groepen stond om workshops en trainingen te geven. Tot ik besefte, “hé ik ben een trainer geworden en heb geen
  plankenkoorts”.
 • Als ik training geef, ik geen stress heb om voor de groep te staan maar wel over het op tijd ter plekke geraken met het openbaar vervoer.
 • Ik in mijn vrije tijd vaak op wandel ga met mijn man, mijn zoontje en trouwe viervoeter.
 • Onze kastruimte thuis voor een groot deel gevuld is met gezelschapsspelletjes die ook frequent gespeeld worden, met ons tweetjes of met vrienden erbij.
 • Wij als mama en papa voor onze zoon wel eens speelgoed uitkiezen omdat we het zelf leuk vinden om mee te spelen.
 • Ik een visuele beperking heb, maar ik desondanks mijn eigen studie- en werkloopbaan heb uitgebouwd.

.

Mijn opleidingen:

 • Master pedagogische wetenschappen (KULeuven)
 • postgraduaat psychotherapie (AIHP Gent)
 • loopbaanbegeleiding (AIHP Gent)

Mijn persoonlijke verhaal:

Mijn opa zei vroeger vaak “Katrien, die praat zoveel het wordt zeker een advocaat”. Wat daarvan klopt is dat ik nooit om woorden verlegen zit en ook in moeilijke situaties de kracht van taal positief weet te gebruiken. Wat mijn opa niet wist is dat ik al als klein meisje de ervaringen van mensen in moeilijke situaties probeerde te begrijpen. Dit heb ik later zelf beseft omdat ik me herinner dat ik vaak dingen naspeelde die ik zelf niet had meegemaakt maar wel had gehoord of gezien. Dit alles speelde ik telkens opnieuw na met poppen tot elk personage eens centraal had gestaan. Mijn studierichting sloot daar natuurlijk goed bij aan. Ik leerde er veel interessante maar jammer genoeg alleen theoretische dingen. Toen ik aan mijn eerste werkervaring begon kwam ik ook meteen tot het besef dat ik nog heel veel te leren had. Want theorie en praktijk liggen soms niet alleen heel ver uit elkaar, ze gaan regelmatig ook gewoon over totaal andere dingen. Sinds ik in 2012 afstudeerde heb ik in de ‘zachte’ sector gewerkt en dit vind ik al even lang een vreselijke term (gelukkig wordt dit woord steeds minder gebruikt). Want dit werkveld is niet ‘zacht’. Je komt er de meest harde situaties tegen en je moet heel stevig in je schoenen staan, wil je al dat leed niet aan je laten vreten. Hoe vond ik dat ik dat kon doen? Door mezelf te stimuleren om te blijven leren en ontwikkelen. Door in contact te komen met ervaren rotten in het werk en langzaam de knepen van het vak te leren beheersen. Na jarenlang doorbijten om werk en studie te combineren, ben ik er dan ook nog elke
dag heel trots op dat ik in 2015 mijn eigen praktijk kon starten. Op werkvlak wens ik voor mezelf dat ik dit nog vele jaren kan verder zetten.
Naast het werk is er ook nog het spel, of met andere woorden het genieten. Ik zie mezelf in de eerste plaats als levensgenieter. Ook dit al vele jaren want als kind maakte ik een levensbedreigende ziekte door en hoe jong ik toen ook was het leerde me dat het leven te waardevol is om veel tijd verliezen aan ongelukkig zijn. Dus maak ik er altijd het beste van ook al lukt dat de ene dag beter dan de andere. Samen met mijn lieve echtgenoot dwarrel ik dus door het leven en haal alles uit elke dag. In 2019 mochten wij na jaren van wachten en proberen dan toch nog ons zoontje verwelkomen. Met zijn komst werd ons leven als koppel ook een leven als gezin. We zijn nog elke dag dankbaar voor dit geschenk.

 

Wil je meer weten over de visie en aanpak van FulFill?

Neem dan gerust contact op.