Health Coaching

360°Health coaching

Gezond eten, bewegen en ontspannen

Dat je je beter kunt voelen door elke dag te ontspannen, goed te eten en te bewegen, daarvan hoeven we je niet te overtuigen. Maar spijtig genoeg zijn er velen die starten maar weinig die volhouden. 

Een fitter leven is een aanpassing van je levensstijl. Maar om van start te gaan, is het belangrijk om je lichaam goed te kennen. 

Wij starten je begeleiding tot een fittere levensstijl steeds met een DNA afname. Door het analyseren van je DNA krijg je uitgebreide inzichten in wie je bent. 

 

wandelen

Het 6 stappen plan van FulFil

Voeding
Welke voeding is goed voor je?
Hoe reageert jouw lichaam op gluten?
Heb jij nood aan exra vitaminen?
Beweging
Welke type sporter ben jij?
Hoe gevoelig ben jij voor ontstekingen?
Hoe kan ik mijn sportprestaties optimaliseren?
Mentaal vermogen
Hoe ga jij om met stress?
Wat is jouw optimaal slaappatroon?
Ben jij een worrier of een warrior?
Medicatie toleranties
Hoe reageert jouw lichaam op bepaalde medicatie?
Welke geneesmiddelen vervang of vermijd je beter?
Levensstijl
Welke impact heeft jouw levensstijl op je gezondheid?
Wat is jouw voedingsstatus tov je leeftijdsgenoten?
Wat is jouw bewegingspatroon tov je leeftijdsgenoten?
Previous
Next

Wat ons lichaam over ons vertelt

Voeding

Jouw lichaam verwerkt bepaalde voedingsstoffen anders dan het lichaam van je vrienden en familieleden, bijvoorbeeld. Hier gaan we dieper in op koolhydraten en de verschillende types vetten, die met een geleerd woord ‘macronutriënten’ genoemd worden.

Door bepaalde genetische variaties is het mogelijk dat jouw lichaam extra nood heeft aan bepaalde vitamines en mineralen. We meten op basis van jouw DNA geen tekorten maar kunnen wel aangeven of je bepaalde voedingsstoffen wat extra aandacht moet geven om tekorten naar de toekomst toe te vermijden.

Welk effect voeding op jouw lichaamsbouw heeft, wordt voor een deel bepaald door jouw genen. Neig je naar een appel- of peervormige lichaamsbouw? Helpt het zwoegen en zwichten? Hoe kan voeding jouw lichaamsbouw beïnvloeden?

Hoe zoet gebekt ben jij?  Proef jij echt wel bitter?  Hoe spreid jij het best jouw maaltijden?  Op basis van jouw DNA kom je het te weten!

Hoe verwerkt jouw lichaam cafeïne, gluten, lactose … én zout?  Welk effect kan dit hebben op jouw lichaam? Op basis van jouw DNA-analyse kunnen we geen allergieën opsporen maar wel aangeven of ze kunnen bijdragen aan het goed functioneren van jouw lichaam.

Ontdek op basis van jouw genen welke sporten voor jouw lichaam het beste zijn. In welke type sporten zal jij ‘sneller’ resultaat boeken en voldoening ervaren. Verkiest jouw lichaam eerder krachtsport, duursport of voelen beiden goed aan?

Als sporter wil je ten allen tijd blessures vermijden. Een belangrijke sleutel hiertoe ligt in ons DNA. Deze inzichten kunnen jou helpen om de manier waarop jouw lichaam op sporten reageert beter te begrijpen.

Een uniform trainingsschema werkt niet voor iedereen maar een optimaal trainingsschema op basis van jouw DNA is een ander verhaal. Kom te weten wat je ideale recuperatietijden, sportintensiteit, sportieve klok,… zijn.

Voeding en sport gaan hand in hand. Kom te weten welke specifieke noden jouw lichaam heeft zodat je jouw sportprestaties kan optimaliseren.

Welke voordelen heeft sporten nu echt voor je lichaam? Zal dit je helpen je gewicht ‘beter’ onder controle te houden of dien je net wat meer te bewegen, is bewegen extra goed om je goede cholesterol te doen stijgen en hoe snel kom jij bij in spiermassa?

Bewegen

Mentaal vermogen

Jouw DNA kan je heel wat vertellen over jouw gevoeligheid voor verslavingen. Hoe waakzaam moet je zijn bij het gebruik van alcohol, sigaretten of zware pijnstilling? Bovendien belichten we nog de bijkomende gevaren van het gebruik van cannabis en heroïne.

Een goede nachtrust gaat niet enkel over de kwantiteit maar ook de kwaliteit. Jouw lichaam heeft nood aan bepaalde slaaprituelen en uren. Deze negeer je beter niet. Een goede nachtrust begint bij de juiste inzichten gebaseerd op jouw DNA-analyse.

Hoe gevoelig is jouw lichaam voor stress en hoe onrustig wordt het wanneer er te weinig uitdagingen zijn? Jouw genen kunnen jou heel wat vertellen.

Genen kunnen invloed hebben op de manier waarop jouw lichaam medicijnen opneemt. Het opnemen en afbreken van medicijnen gaat bij de één sneller dan bij de ander. Hierdoor kan er meer of juist minder van het medicijn in je bloed zitten dan de bedoeling is. Dit document kan jouw arts helpen in de ‘zoektocht’ naar het juiste of meest doeltreffende medicijn voor een bepaalde behandeling.

Medicatie tolerantie

Levensstijl

Welke invloed heeft jouw levensstijl (vanuit genetisch perspectief) op bepaalde aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, hart- en vaatziekten?

Hoe is het gesteld met je huidig eetpatroon, eet je voldoende fruit en groenten, drink je voldoende water, en wat met eiwitten en granen? En hoe situeer jij je tov je leeftijdsgenoten?

Hoe is het gesteld met je beweging? Zit jij te lang stil of beweeg je voldoende overdag. En hoe is het gesteld met je leeftijdsgenoten?

Hoe is het gesteld met je nachtrust? Slaap je voldoende uren en hoe is je slaapkwaliteit? En je leeftijdsgenoten, hoe slapen zij?

Hoe is het gesteld met je middelengebruik zoals koffie, alcohol en tabak. En wat doen je leeftijdsgenoten?

Health coach

2020_emma_partner_on_light_backgr (1)

DNA Afnamekit
Ontvang 2% korting: Code: FULFIL

Ontvang 2% korting: Code: FULFIL

 

Wil je meer weten over Health coaching of DNA afname?

Neem dan gerust contact met ons op.