Beweging en voeding

Levensstijl aanpassen met beweging en voeding

Gezond eten, bewegen, ademhaling en mindset

Dat je je beter kunt voelen door elke dag te ontspannen, goed te eten en te bewegen, daarvan hoeven we je niet te overtuigen. Maar spijtig genoeg zijn er velen die starten maar weinig die volhouden. 

Een fitter leven is een aanpassing van je levensstijl en dit loopt niet altijd van een leien dakje. Oude gewoontes doorbreken en nieuwe gewoontes starten is niet zo gemakkelijk. We hervallen al snel terug in onze gekende en vertrouwde patronen.

Blijvend veranderen kost dus best moeite en het is belangrijk om gemotiveerd te blijven om te veranderen en je bewust te blijven focussen op het proces dat ermee gepaard gaat. Met de juiste aanpak en een gerichte begeleiding is dit mogelijk.

Beweging en gezondheid

Bewegen is een elementaire en evolutionaire noodzaak. De mens is sinds heugenissen  geprogrammeerd om te overleven en ons lichaam is er in feite optimaal voor ontworpen. We moeten dit echter goed onderhouden en op de juiste manier voeden. Dat doe je door in actie te komen, te bewegen en op zoek te gaan naar de juiste voeding. Ook zelfzorg (bescherming van jezelf) is belangrijk. Je lichaam en fysiologie zijn daar voor gemaakt.

Onze maatschappij is niet steeds helpend. Integendeel, de vooruitgang heeft er voor gezorgd dat we niet meer ‘moeten’ bewegen. Alles ligt voor het rapen. We zitten uren stil achter onze computer. Stilletjes aan wordt de jager-verzamelaar gekweld door allerlei levensstijl kwaaltjes die uitmonden in chronische aandoeningen die de kwaliteit van ons leven naar omlaag haalt. laat dit voor jou niet het geval zijn.  Strong by nature, het concept dat FulFil aanbiedt bestaat uit personal training en coachings die je opnieuw de kracht geven om te excelleren in je leven. 

Personal training

Als personal trainer en coach begeleid ik je om een fittere en gezondere levensstijl te ontwikkelen. 

 

Sport en beweging vermindert stress na een lange werkdag en je leert je lichaam beter gebruiken waardoor kwetsuren en chronische aandoeningen uitblijven. Maar het is belangrijk dat je op een verstandige manier traint. Geen enkel lichaam is identiek en dus elke training is op maat van de klant gemaakt. 

Ik leer je om doelgericht en op een veilige manier jouw persoonlijke doelstelling(en) te behalen. Dit kan gaan van het verbeteren van bestaande sportprestaties, gewichtsverlies, postrevalidatie, vergroten van kracht en spiermassa, body toning, conditie of gewoon gezonder en fitter oud worden.

 • HIIT
 • Cardio
 • Krachttraining
 • Outdoortraining
 • Mobiliteit -flexibliteit - yoga
 • Functionele training
 • Post-revalidatie

Small Group Training

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 2% van de sporters de doelen haalt die hij of zij zich vooropstelt. Een personal trainer zorgt ervoor dat je begeleidt wordt in je progressie naar je doel. Maar niet iedereen kan zich een personal trainer veroorloven. Dan biedt een small group training de oplossing.

Small group trainingen worden begeleid door een personal trainer. Elke sessie zijn andere oefeningen samengesteld op maat van de groep. Met maximaal 5 deelnemers per training houden we de groep klein zodat iedereen persoonlijke begeleiding krijgt.

Een sessie bestaat uit een combinatie van krachtoefeningen en cardio met als afsluiter mobiliteit en stretch oefeningen.

Een small group training is dynamisch. Het tempo ligt hoger dan een traditionele fitnesssessie.

 • Persoonlijke aandacht
 • Betaalbaar
 • Veiligheid van een kleine groep
 • Programma op maat
 • Motiverend
 • Afwisselend
 • Samen werken aan een doel
 • Lifestyle advies

 

Wanneer? Elke dinsdag van 1900 tot 2000

Waar? Studio FulFil  – Tiensestraat 10 – 3440 Zoutleeuw

Prijs? 100 euro per reeks van 10 trainingen

We houden de training graag in kleine groep van max 5 personen om een persoonlijke begeleiding te garanderen. 

Onze Small Group Trainingen geven je de mogelijkheid om samen met anderen te werken aan jouw doelstellingen en dit onder begeleiding van een ervaren coach. Je werkt aan je conditie, kracht en mobiliteit. Bovendien zorgt de kleine groep voor veiligheid en motivatie.

Bootcamp

Bootcamp (outdoor fitness) is een vorm van allround fitness training in (kleine) groep of individueel en vindt altijd plaats in de gezonde buitenlucht.  Een bootcamp bestaat uit cardio, HIIT, mobiliteitstraining, uithouding en paleoletics training ( paleoletics is een vorm van  quadrupedal training – op handen en voeten en bewegingen die onze voorouders dagelijks maakten maar wij verloren zijn)

Zelfverdediging voor vrouwen

Voel jij je als vrouw soms onzeker en onveilig in bepaalde situaties?
Ben jij of iemand van je vrienden of familie al ooit bedreigd geweest door vreemden? Te veel vrouwen krijgen ooit wel eens te maken met ongewenst gedrag.

Tijdens de cursus zelfverdediging leer je hoe je je omgeving kan scannen op gevaar, je leert technieken om een aanval af te weren met de middelen die je voorhanden hebt. 

We leren je zowel fysisch als mentaal sterker worden. 

Privéles: 50 euro/uur. 15 euro per extra persoon. 
Workshop in bedrijven of organisaties. Prijs op aanvraag.

Voeding en gezondheid

Voeding is een belangrijke bouwsteen in een gezonde levensstijl. Een gezond eetpatroon wil niet zeggen dat je van het ene dieet in het andere rolt maar dat je een gezonde verhouding van macronutriënten eet en dat je voldoende vezels en micronutriënten zoals vitaminen en mineralen benuttigt. Het type maaltijd is belangrijker dan de hoeveelheid. 

Ook moeten we af van het ideaalbeeld van een perfect lichaam. Een beeld dat ons door de media wordt opgedrongen. Elk lichaam heeft zijn natuurlijke omvang en proporties waar bij de een wat magerder is dan de ander. 

De standaardtherapie om gewicht te verliezen is al jaren het beperken van calorieën, het eten van minder vet en meer bewegen en toch worden we dikker en dikker. Het resultaat is steeds hetzelfde: In het begin verliezen we veel kilo’s, het lichaam past aan en we vallen langzamer af. Na weken hongerlijden, houden we het dieet niet meer vol en het gewicht neemt weer toe. 

Het wordt hoog tijd dat we de diëten laten voor wat ze zijn en met behulp van levensstijlaanpassingen en andere voeding onze gezondheid verbeteren en ons gewicht onder controle krijgen.

Leer meer over voeding en laat je begeleiden door een voedingscoach

Health coaching

Hoi,

ik ben Rudi en geef als personal trainer en gezondheidscoach groepslessen yoga, mobiliteit en circuittraining.  Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, jong en oud aan zijn gezondheid kan werken. Wil niet iedereen graag gezond en vrij van kwalen oud worden? 

Naarmate je ouder wordt verlies je spiermassa, flexibiliteit en evenwicht. 3 belangrijke pijler van een gezonde levensstijl. de Small Group Training helpt je om elk van deze 3 pijlers te verstevigen en zo een gefundeerde te basis te bieden waar iedereen op kan verder bouwen. 

Mijn missie is om van iedereen een gezonde versie te maken. Yoga en beweging zijn daar een fundamenteel onderdeel van. 

 

Wil je meer weten over voeding en beweging?

Neem dan gerust contact met ons op.