Hartcoherentie en biofeedback

Hartcoherentie en biofeedback zijn wetenschappelijk onderbouwde en meetbare methodes om proactief aan stressmanagement te doen, je veerkracht te versterken en op stressmomenten je stress onder controle te houden. Kortom, dankzij hartcoherentie en biofeedback heeft stress minder impact op je functioneren.

Infosessie hartcoherentie en biofeedback

Een infosessie van tweeënhalf uur over stresshantering, veerkracht en een demo over hartcoherentie is de ideale manier om je werknemers te laten kennismaken met de effecten van stress op hun lichaam. Ze ervaren op een zeer praktijkgerichte manier wat hartcoherentie is en ontdekken via een biofeedbacktoestel de impact van deze methode.   

Opleiding hartcoherentie en biofeedback

In deze opleiding van twee keer drie uur ontdekken de deelnemers hoe stress neurobiologisch in elkaar zit en waarom hartcoherentie zo’n adequate techniek is. Ze krijgen inzicht in de techniek zelf én leren om hartcoherentie in hun dagelijkse realiteit toe te passen.

Stress meten

Meten is weten. Daarom ondergaat elke deelnemer aan de start van de opleiding een stressmeting waarbij we aan de lichamelijke klachten, negatieve stress, depressie en angsten een score toekennen. Na de opleiding herhalen we de meting om zo het effect van hartcoherentie duidelijk te maken. We stellen een anoniem rapport op dat we versturen naar de directie en/of hr-afdeling van de organisatie, en elke deelnemer ontvangt zijn persoonlijke resultaat.

Opleiding hartcoherentie en biofeedback: praktisch

Duur? 2 dagen van 3 uur (incl. pauze). Tussen de 2 workshops is er een periode van 10 tot 14 dagen.

Deelnemers? Max. 14 personen

Indien je dat wenst, kunnen we elke deelnemer na de opleiding – eventueel op dezelfde dag – individueel coachen om zo concrete werkgerelateerde thema’s met businesscoaching aan te pakken.

 

Wil je meer weten over onze opleiding hartcoherentie en biofeedback?

Neem dan gerust contact met ons op.