Grip op de Toekomst: A FutureFit Injection

In deze tweedaagse opleiding worden de uitdagingen van de toekomst concreet. Je ziet voorbeelden van wat er vandaag al mogelijk is en wat er nog op ons af komt. Dit maakt duidelijk wat er ook voor jouw organisatie en baan kan veranderen en waarom bepaalde vaardigheden steeds belangrijker worden om relevant te blijven in de arbeidsmarkt van de toekomst.

Waarom zou je deze opleiding volgen?

De vierde industriële revolutie heeft impact op ons leven en werk. Sommigen spreken van een groot verlies aan banen, anderen spreken over een verschuiving en zelfs extra banen. Een ding is zeker: werk zal er in de toekomst anders uitzien en de nood aan specifieke vaardigheden neemt toe.

In mijn dagelijkse contacten met zowel werknemers als werkgevers merk ik dat er nog maar weinig concreet zicht is op wat vooruitgang precies betekent voor de eigen job en organisatie. Hoe meer inzicht je vandaag hebt in de shifts en megatrends hoe meer je voorbereid bent en actie kan ondernemen om als organisatie en als individu relevant te blijven in de toekomst.

Daarom ontwikkelde ik een tweedaagse training, waar ik aan de hand van voorbeelden laat zien wat er vandaag al mogelijk is en wat er nog op ons af komt. Dit maakt duidelijk wat er ook voor jouw organisatie en baan kan veranderen en waarom bepaalde vaardigheden steeds belangrijker worden om relevant te blijven in de arbeidsmarkt van de toekomst. In mijn boek #GetAGrip schuif ik expliciet een vijftiental vaardigheden naar voor die almaar aan belang zullen winnen.

Een toekomst, waarin geschikt personeel vinden steeds moeilijker wordt en de uitdagingen des te groter, vraagt om een ander soort leiderschap. Werknemers zullen in de toekomst steeds beter weten wat ze van een goede werkgever en leidinggevende mogen verwachten. Daarom sta ik in deze tweedaagse ook stil bij vijf bouwstenen die nodig zijn om werknemers een werkplek te bieden waar ze kunnen excelleren mét een vervuld gevoel. Want de toekomst het hoofd bieden doe je met geëngageerde teams!

Doelgroep

Loopbaancoaches, HR-professionals, leidinggevenden, coaches, werknemers en iedereen die meer zicht wil hebben op de toekomst van werk. 

Wat ken je na de opleiding?

 • Je krijgt inzicht in hoe de mens en de maatschappij geëvolueerd is, en hoe die evolutie ons vandaag parten speelt, maar ook kan versterken,
 • Je krijgt inzicht in de uitdagingen die een VUCA-wereld concreet met zich meebrengt,
 • Je leert wat er precies bedoeld wordt met disruptie en megashifts,
 • Je krijgt inzicht in de impact op jobs in het algemeen (the future of work), 
 • Je gaat na wat de impact ervan kan zijn op jouw organisatie en jouw job en/of die van je medewerkers,
 • Je staat bij hoe een organisatie zich kan wapenen,
 • Je leert welke futureskills belangrijk zijn om relevant te blijven in de toekomst,
 • Je maakt kennis met de vijf bouwstenen die de basis van vormen voor het leiderschap van de toekomst.

Programma

Dag 1:

 • De mens past zich altijd aan … of toch niet?
 • Welke plek kies jij in de VUCA-wereld?
 • Maak kennis met de ontwrichtende megashifts
 • Vertaling naar jouw werkplek of organisatie

Dag 2:

 • Impact op werk en organisaties
 • De organisatie die zich wapent
 • Hoe blijft je medewerker relevant in de arbeidsmarkt van de toekomst?

Didactische aanpak

 • Blended learning traject: naast de twee live dagen krijg je ook toegang tot bepaalde webinars 
 • Klassikaal interactief 
 • Toegang tot een clouddrive waar de informatie ter beschikking wordt gesteld

Leermateriaal

 • Powerpoint
 • Webinar
 • Achtergrondmaterialen
 • Boek: ‘Get a grip’, Mira Huypens

Prijs & Data 

Deze opleiding wordt aangeboden aan organisaties.

De opbouw is voorzien voor een tweedaagse. De inhoud kan ingekort worden tot een dag, waarbij er minder ruimte zal zijn voor toepassingen en vertaling naar de eigen werkcontext. De essentie van de opleiding is dan informeren en sensibiliseren. 

Prijs & data worden in onderling overleg bepaald. 

Wil je graag inschrijven op een van onze opleidingen of wil je graag een opleiding in company,

stuur een mailtje naar welkom@fulfil.be met vermelding van de titel. Wij contacteren je graag om meer informatie te geven.

Over de trainer

Mira Huypens is loopbaanexpert en begeleidt en traint werknemers en organisaties bij loopbaangerichte vragen. In haar job als coach, loopbaanbegeleider en trainer wordt ze dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie. Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd. En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst. Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat. 

Zelf maakte Mira zich enkele jaren geleden ook zorgen over haar toekomst. Ook zij had het gevoel dat ze haar plekje kwijt was en stelde zich vragen bij haar toekomst in het bedrijf. Als master in de toegepaste economie was ze in de financiële wereld gerold. ZE had daar graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt. Maar op een bepaald moment was het op. Ze kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ze niet meer terug wou. Ze wilde zelfstandige worden, dat wilde ze al lang. Het was nu of nooit.

Op dat moment was ze verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote bank. Alle werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via haar dienst. Ze was elke dag getuige van wat het met een mens doet als hij het gevoel heeft dat hij niet meer mee kan, geen rol of plek meer ziet in een toekomst  binnen het bedrijf, hoe loyaal en van goede wil hij ook is.

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggerde haar. Ze wilde er meer over weten en besliste om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. 

Tijdens die studies bouwde ze haar eigen zaak FulFil uit, waarmee ze nu medewerkers en organisaties helpt bij stressklachten, loopbaanvragen en hr-uitdagingen. Als trainer-coach help ze organisaties om talentversterkend te werken.  Als spreker wil ze vooral inspireren.

Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je Mira als lector human resources en maakt zij deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan. 

En met dit boek wil ik nu ook aan jou tonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.

Ten slotte is Mira ook auteur van het boek: Get A Grip, waar zij in vier stappen uitlegt hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.