Grip op werkgeluk

Aan de slag met de vijf bouwstenen van jobfulfilment

incl webinar De invloed van de Nervus Vagus op de werkcontext

In deze workshop van een halve dag leer je meer over de baanbrekende polyvagaaltheorie van Stephen Porges en de vertaalslag naar de werkvloer. Je brengt de vijf bouwstenen van jobfulfilment voor jezelf in kaart en/of je leert als leidinggevende hoe je het gesprek met je werknemer kan aangaan om het werkgeluk bespreekbaar te maken. 

Doelgroep

Voor loopbaancoaches, HR-professionals, leidinggevenden en coaches die werkgeluk belangrijk vinden en 

– dit voor zichzelf in kaart willen brengen, 

– het werkgeluk bespreekbaar willen maken met de werknemers in een-op-een gesprek,

– werkgeluk op de agenda van het team willen zetten

Wat ken je na de opleiding?

Je verwerft inzicht in de werking van het brein en het zenuwstelsel bij stress 

 • Je leert over de kracht van het sociale betrokkenheidssysteem
 • Je leert het verschil tussen interoceptie, exteroceptie,  neuroceptie en perceptie en de invloed ervan op je lichaam en geest, én waarom het zo belangrijk is op de werkvloer. 
 • Je leert meer over de hiërarchie van het zenuwstelsel en waarom rationeel denken en breindenken niet voldoende is.
 • Je kan aan de slag met een aantal technieken om je nervus vagus te activeren
 • je verwerft inzicht in de samenhang van de Nervus Vagus en verbindend leiderschap
 • je ontdekt de vertaalslag van de polyvagaaltheorie naar vijf bouwstenen van een organisatie waar men rekening houdt met de werking van het zenuwstelsel én de evolutionaire ontwikkeling van de mens. 
 • je brengt de 5 bouwstenen van jobfulfilment in kaart 

Programma

Je krijgt op voorhand toegang tot een webinar over de invloed van de nervus vagus op de werkvloer. Zo ontdek je waarom de vijf bouwstenen van jobfulfilment bepalend zijn voor het werkgeluk. 

 • De werking van het brein
 • De werking van het zenuwstelsel
 • De impact van de nervus vagus op veerkracht en aanpassingsvermogen
 • De impact van de nervus vagus op de werkvloer 

In de workshop ga je heel praktisch aan de slag met de vijf bouwstenen van werkgeluk. 

Didactische aanpak en leermateriaal

 • Workshop
 • Webinar op voorhand te bekijken
 • Boek “Get a grip” van Mira Huypens inbegrepen 

Prijs

Open aanbod: 2 mei 2022
Waar: Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw
Duur: van 14 u tem 17:30u
Prijs: 180 euro excl btw per deelnemer 
Prijs CareerFulFillers: 100 euro excl btw per deelnemer – boek niet inbegrepen

Deze workshop kan ook op locatie voor jouw organisatie doorgaan. Wij maken graag een offerte voor je klaar.
Dit kan met of zonder boek inclusief.  

Wil je graag inschrijven op een van onze opleidingen of wil je graag een opleiding in company, stuur een mailtje naar welkom@fulfil.be met vermelding van de titel. Wij contacteren je graag om meer informatie te geven.

KMO Portefeuille: FulFil is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Als je organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Erkenningsnummer van FulFil: DV.O222574

Over de trainer Mira Huypens

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie.
Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd.
En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst.
Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat.


Zelf maakte ik mij enkele jaren geleden ook zorgen over mijn toekomst. Ook ik had het gevoel dat ik mijn plekje kwijt was en stelde mij vragen over mijn toekomst in het bedrijf.
Als master in de toegepaste economie was ik in de financiële wereld gerold. Ik heb daar heel graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt.
Maar op een bepaald moment was het op. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ik niet meer terug wou. Ik wilde zelfstandige worden, dat wilde ik al lang.
Maar ik was al die jaren op zoek naar het gat in de markt en naar mijn passies. In het ziekenhuis besefte ik dat dat helemaal niet nodig was. Ik moest gewoon vertrouwen op mezelf. Het was nu of nooit.


Op dat moment was ik verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote financiële instelling.
Werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via onze dienst.
Elke dag was ik getuige van wat het met een mens doet als die het gevoel heeft niet meer mee te kunnen, geen rol meer te hebben binnen het bedrijf die van betekenis is. 

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggert mij. Na mijn ontslag gegeven te hebben, wou ik er meer over weten en besliste ik om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. Ik behaalde een bachelor en een diploma in de psychotherapie.
Tijdens die studies bouwde ik mijn eigen zaak FulFil uit, waarmee ik nu medewerkers en organisaties help bij loopbaanvragen, werkstress, talentversterkend leiderschap, competentiemanagement en andere HR-uitdagingen.
Als trainer-coach help ik organisaties om talentversterkend te werken. Als spreker wil ik vooral inspireren.
Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je mij terug als lector human resources en maak ik deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan.

Met mijn boek wil ik aantonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.
In Get A Grip, leg ik je in vier stappen uit hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.
Het boek is zowel voor werknemers die zelf aan de slag willen om hun toekomstige loopbaan vorm te geven, maar ook voor de leidinggevenden en werkgevers die hun personeel willen aanmoedigen om daadwerkelijk met hun loopbaan aan de slag te gaan.