Coachen met Gedragsvoorkeuren

"Help je coachee bij het in kaart brengen van hun unieke persoonlijkheid."

 “Speciaal ontworpen vanuit de BIG5 persoonlijkheidstypes voor coaches, loopbaancoaches, HR-professionals, recruiters, leidinggevenden en outplacementbegeleiders die de kracht van dialoog en reflectie willen benutten om coachees en werknemers te begeleiden naar een dieper zelfinzicht.”

Gedragsvoorkeuren ontrafeld met Big5-TalentenAnalyse

Allemaal hebben we vanuit een natuurlijke aanleg een voorkeur tot bepaald gedrag. Die voorkeuren hebben impact op onze ontwikkeling, op ons energiepeil, op hoe we functioneren, denken en voelen.

Ook in relatie tot anderen bepaalt ons gedrag hoe we samenwerken en communiceren.

Naarmate we opgroeien worden we almaar meer beïnvloed door onze omgeving. Hierdoor kan het zijn dat we verder afwijken van onze gedragsvoorkeuren. Inzicht krijgen in jouw voorkeuren leidt vaak tot een aha-erlebnis en vormt de basis tot gedragsverandering of -versteviging.

Door je gedragsvoorkeuren te leren kennen, ontdek je jouw aanleg, jouw intrinsieke drijfveren en weet je waarin je kan excelleren mét een vervuld gevoel. Dat is de manier om je potentieel waar te maken.

Doelgroep

Voor coaches, loopbaancoaches, HR-professionals, recruiters, leidinggevenden en outplacementbegeleiders die coachees en werknemers door middel van dialoog willen laten reflecteren over hun gedragsvoorkeuren. 

Voor interne en externe loopbaancoaches die de vertaalslag willen maken van de gedragsvoorkeuren van de coachee of werknemer naar de competenties die de organisatie nodig heeft en vraagt. Voor iedereen die de brug wil maken tussen talenten en competenties. 

Voor leidinggevenden die ontwikkelgerichte gesprekken willen voeren met hun medewerkers, die meer inzicht willen krijgen in de intrinsieke motivatoren en het potentieel van hun medewerkers, en die medewerkers willen inzetten op hun sterktes.

Voor leidinggevenden die dynamieken in teams willen blootleggen.

 

Wat zijn de gedragsvoorkeuren?

De gedragsvoorkeuren zijn gebaseerd op het vijf-factoren model, ook beter bekend als het Big 5 model van de persoonlijkheidstypes. Dit is het enige model dat wereldwijd wetenschappelijk erkend wordt.

We onderscheiden vijf voorkeurgebieden:

 •       Creatie Voorkeur(blik)
 •       Prestatie Voorkeur (focus)
 • Prosociale Voorkeur (verbinden)
 • Dynamische Voorkeur (energie)
 • Mentale Voorkeur(reguleren)

In elk van deze Voorkeurgebieden vind je bepaalde gedragsvoorkeuren. De combinatie van iemand zijn gedragsvoorkeuren is altijd uniek. Het zijn de combinaties en de onderlinge interacties van de gedragsvoorkeuren die het inzicht verrijken. Er is dus geen hokje waarin je terecht komt. Er zijn 40 gedragsvoorkeuren, die dan ook nog eens inwerken op elkaar. Zo is elk individu uniek en kan je ook handelen naargelang de context waarin je gedrag stelt dat daar nodig is.

Met de gedragsvoorkeuren kan je manueel aan de slag, of je kan kiezen voor het gebruik van ons online platform waar alles automatisch verloopt en je ook een verslag kan maken voor je cliënt. Het elektronisch dashboard geeft toegang tot de online vragenlijsten waar de gedragsvoorkeuren mee bevraagd worden. In het systeem heb je ook toegang tot het verslag dat je nog kan bewerken zodat het helemaal op maat is voor je coachee. 

Gebruik van het online platform en automatisch verslag

De gedragsvoorkeuren kan je naast het gebruik van het platform ook manueel inzetten als reflectietool met je cliënt.  Je gaat dan aan de slag met de kaartjes. 

Als je kiest voor het online platform dan voorzien we drie maanden gratis gebruik zodat je het systeem goed onder de knie krijgt en voldoende oefenmomenten hebt. Daarna hangt de gebruikersprijs af van in welke hoedanigheid je er gebruik van maakt:

 • Als loopbaancoach aangesloten bij FulFil krijg je gratis toegang voor elke coachee waarvoor een loopbaancheque geregistreerd wordt. Gebruik je het systeem ook voor cliënten zonder loopbaancheque dan betaal je 15 euro per cliënt (incl het verslag)
 • Als loopbaancoach, niet aangesloten bij FulFil, betaal je 15 euro per cliënt (incl het verslag)
 • Als coach betaal je 15 euro per cliënt (incl het verslag)
 • Bedrijven betalen 20 euro per medewerker (incl. het verslag)
Het verslag heb je enkel bij het gebruik van het online platform. 

Programma

Dag 1:

 • Theoretische onderbouw
 • 40 gedragsvoorkeuren 
 • Reflectie naar het eigen profiel

Dag 2: 

 • Demo
 • Oefenen op het in kaart brengen en bespreken van gedragsvoorkeuren
 • Combinaties blootleggen en verdiepen

Dag 3: 

 • Koppelen van gedragsvoorkeuren aan competenties, beroepen zoals deze gevraagd en benoemd worden in een werkcontext 
 • Koppelen van gedragsvoorkeuren aan het vormgeven van je leven. 

Dag 4:

 • Zelf inoefenen 
gedragsvoorkeuren

Didactische aanpak en leermateriaal

 • Vierdaagse opleiding met digitale toegang tot een drive waarop alles informatie uitgebreid gedownload kan worden.
 • Er is de mogelijkheid om je PC mee te brengen naar de opleiding om zo te volgen, of je drukt de info op voorhand af.
 • Boek “Get a grip” van Mira Huypens inbegrepen.
 • Kaartjes “Gedragsvoorkeuren” zijn inbegrepen.
 • Er is geen prijsvermindering indien je het boek of de kaartjes al zou hebben

Prijs

Open aanbod Expertise in gedragsvoorkeuren:

 • Data 2024: voorjaar inschrijvingen afgesloten
 • Data 2024: 20-21/9/24 en 4-5/10/24

Waar: Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw
Duur: 4-daagse telkens van 10u tem  16u a 16:30u | 
Prijs: 295 euro excl btw per deelnemer per lesdag 

Deze opleiding geven we ook in-company. Zo werken de jobcounselors bij KBC met onze methode en ook binnen de FOD is het een gebruikte methodiek. 

Lunch: Er is een frigo en microgolf voorzien waar je je zelf meegebrachte lunch kan koel houden en opwarmen.
Wij voorzien thee, koffie en water. 

Wil je graag inschrijven, stuur een mailtje naar welkom@fulfil.be met vermelding van de titel.
Wij contacteren je graag om meer informatie te geven. 

KMO Portefeuille: FulFil is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Als je organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Erkenningsnummer van FulFil: DV.O222574

KMO portefeuille is van toepassing als jij aan de voorwaarden voldoet: zie https://fulfil.be/faq/

De voorwaarden van KMO zijn gewijzigd.  Deze opleiding kan nog in aanmerking komen als je kan aantonen dat je deze opleiding volgt om met de gedratsvoorkeuren als basis je talent- en competentiemanagement vorm te geven. De opleiding zal deel uitmaken van een groter traject zoals beschreven op https://fulfil.be/personeelsmanagement/

Personeelsmanagement: het personeelsbeleid van een onderneming om een doelmatige en functionerende arbeidsorganisatie te verwezenlijken, gericht op de algemene werking van een kmo, en met betrekking tot minstens één van deze topics:

  • arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen; 
  • competentiebeleid; 
  • diversiteit- en non-discriminatiebeleid; 
  • evaluatie- en functioneringsbeleid; 
  • personeelsplanning

Over de trainer Mira Huypens

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie.
Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd.
En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst.
Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat.

Zelf maakte ik mij enkele jaren geleden ook zorgen over mijn toekomst. Ook ik had het gevoel dat ik mijn plekje kwijt was en stelde mij vragen over mijn toekomst in het bedrijf.
Als master in de toegepaste economie was ik in de financiële wereld gerold. Ik heb daar heel graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt.
Maar op een bepaald moment was het op. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ik niet meer terug wou. Ik wilde zelfstandige worden, dat wilde ik al lang.
Maar ik was al die jaren op zoek naar het gat in de markt en naar mijn passies. In het ziekenhuis besefte ik dat dat helemaal niet nodig was. Ik moest gewoon vertrouwen op mezelf. Het was nu of nooit.

Op dat moment was ik verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote financiële instelling.
Werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via onze dienst.
Elke dag was ik getuige van wat het met een mens doet als die het gevoel heeft niet meer mee te kunnen, geen rol meer te hebben binnen het bedrijf die van betekenis is. 

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggert mij. Na mijn ontslag gegeven te hebben, wou ik er meer over weten en besliste ik om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. Ik behaalde een bachelor en een diploma in de psychotherapie.
Tijdens die studies bouwde ik mijn eigen zaak FulFil uit, waarmee ik nu medewerkers en organisaties help bij loopbaanvragen, werkstress, talentversterkend leiderschap, competentiemanagement en andere HR-uitdagingen.
Als trainer-coach help ik organisaties om talentversterkend te werken. Als spreker wil ik vooral inspireren.
Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je mij terug als lector human resources en maak ik deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan.

Met mijn boek wil ik aantonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.
In Get A Grip, leg ik je in vier stappen uit hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.
Het boek is zowel voor werknemers die zelf aan de slag willen om hun toekomstige loopbaan vorm te geven, maar ook voor de leidinggevenden en werkgevers die hun personeel willen aanmoedigen om daadwerkelijk met hun loopbaan aan de slag te gaan. 

Annulatievoorwaarden

 Annulatie

Annulatie  door de klant:
De klant kan ten allen tijde het contract tijdelijk of geheel verbreken.
De annulatiekosten bedragen, afhankelijk van de datum van de annulatie :

  • tot 30 dagen voor de activiteit 35 % van de totale som
  • minder dan 30 dagen voor de activiteit : 50 % van de totale som
  • minder dan 15 dagen voor de activiteit : de volledige som
  • stopzetting tijdens het traject: de volledige som 

 

Annulatie door ons:

De organisatie behoudt het recht om in geval van te weinig inschrijvingen de opleiding te annuleren of om via samenspraak met de klant de opleiding te wijzigen of passende alternatieven aan te bieden.
Bij volledige annulatie door ons krijgt de klant het eventueel reeds betaald voorschot of de volledige som integraal terugbetaald.  Bij een gewijzigde activiteit of  passend alternatief wordt de normale prijs aangerekend.  De klant heeft echter onder geen beding recht op een schadevergoeding. 

Inschrijven

Wij vragen om steeds online in te schrijven via onderstaande knop.
U krijgt dan de correcte gegevens om de betaling te doen.  
U engageert zich voor deelname aan de volledige training. Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid.