Breng gedragsvoorkeuren in kaart

Grip op talent: van talent naar competent

Allemaal hebben we vanuit een natuurlijke aanleg een voorkeur tot bepaald gedrag. Die voorkeuren hebben impact op onze ontwikkeling, op ons energiepeil, op hoe we functioneren, denken en voelen.

Ook in relatie tot anderen bepaalt ons gedrag hoe we samenwerken en communiceren.

Naarmate we opgroeien worden we almaar meer beïnvloed door onze omgeving. Hierdoor kan het zijn dat we verder afwijken van onze gedragsvoorkeuren. Inzicht krijgen in jouw voorkeuren leidt vaak tot een aha-erlebnis en vormt de basis tot gedragsverandering of -versteviging.

Door je gedragsvoorkeuren te leren kennen, ontdek je jouw aanleg, jouw intrinsieke drijfveren en weet je waarin je kan excelleren mét een vervuld gevoel. Dat is de manier om je potentieel waar te maken.

Doelgroep

Voor coaches, loopbaancoaches, HR-professionals, recruiters, leidinggevenden en outplacementbegeleiders die werkgeluk belangrijk vinden en werknemers daarbij willen helpen. 

Voor interne en externe loopbaancoaches die de vertaalslag willen maken van de talenten (gedragsvoorkeuren) van de coachee of werknemer naar de competenties die de organisatie nodig heeft en vraagt. 

Voor leidinggevenden die ontwikkelgerichte gesprekken willen voeren met hun medewerkers en die medewerkers willen inzetten op hun vervullende gedragsvoorkeuren.

 

Wat zijn de gedragsvoorkeuren?

 • De gedragsvoorkeuren zijn gebaseerd op het vijf-factoren model, ook beter bekend als het Big 5 model van de persoonlijkheidstypes. Dit is het enige model dat wereldwijd wetenschappelijk erkend wordt.

We onderscheiden vijf krachtgebieden:

 •       Creatie kracht (blik)
 •       Prestatie kracht (focus)
 • Prosociale kracht (verbinden)
 • Dynamische kracht (energie)
 • Mentale kracht (reguleren)

In elk van deze krachtgebieden vind je bepaalde gedragsvoorkeuren. De combinatie van iemand zijn gedragsvoorkeuren is altijd uniek. Er is dus geen hokje waarin je terecht komt. Er zijn 40 gedragsvoorkeuren, die dan ook nog eens inwerken op elkaar. Zo is elk individu uniek en kan je ook handelen naargelang de context waarin je gedrag stelt dat daar nodig is.

Als coach krijg je toegang tot een elektronisch dashboard waarin de vragenlijsten zitten waar de gedragsvoorkeuren mee bevraagd worden. In het systeem heb je ook toegang tot het verslag dat je nog kan bewerken zodat het helemaal op maat is voor je coachee. Er wordt ook een mogelijkheid voorzien om rapporten af te drukken. 

Programma

Dag 1:

 • Theoretische onderbouw
 • 40 gedragsvoorkeuren 
 • Reflectie naar het eigen profiel

Dag 2: 

 • Oefenen op het in kaart brengen en bespreken van gedragsvoorkeuren
 • Combinaties blootleggen en verdiepen

Dag 3: 

 • Koppelen van gedragsvoorkeuren aan competenties zoals deze gevraagd en benoemd worden in een werkcontext 
 • Koppelen aan competenties zoals beschreven in vacatures, rolomschrijvingen, taakfiches, …
 • Koppelen aan beroepen
gedragsvoorkeuren

Didactische aanpak en leermateriaal

 • Driedaagse opleiding met digitale toegang tot een drive waarop alles informatie uitgebreid gedownload kan worden.
 • Je kan je PC meebrengen naar de opleiding om zo te volgen, of je drukt de info af.
 • Boek “Get a grip” van Mira Huypens inbegrepen.
 • Kaartjes “Gedragsvoorkeuren” zijn inbegrepen.
 • Er is geen prijsvermindering indien je het boek of de kaartjes al zou hebben. 

Prijs

Open aanbod: 15/10, 22/10 en 26/11  

Waar: Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw
Duur: 3-daagse telkens van 9:30u tem 16:30u
Prijs: 250 euro excl btw per deelnemer per lesdag 
KMO portefeuille is van toepassing als jij aan de voorwaarden voldoet: zie https://fulfil.be/faq/

Deelnemers die reeds een andere coachopleiding bij FulFil gevolgd hebben kunnen na het volgen van deze driedaagse ‘Werken met gedragsvoorkeuren’  aansluiten als loopbaancoach bij FulFil. Er wordt dan aansluitend aan dag drie van de opleiding ‘werken met gedragsvoorkeuren’ nog een drietal uurtjes extra voorzien waar de wetgeving en werkwijze wordt toegelicht. Deze extra aansluitende sessie kost 175 euro excl btw. 

Lunch: Er is een frigo en microgolf voorzien waar je je zelf meegebrachte lunch kan koel houden en opwarmen.
Wij voorzien thee, koffie en water. 

Wil je graag inschrijven, stuur een mailtje naar welkom@fulfil.be met vermelding van de titel.
Wij contacteren je graag om meer informatie te geven. 

KMO Portefeuille: FulFil is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Als je organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Erkenningsnummer van FulFil: DV.O222574

KMO Portefeuille: FulFil is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Als je organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Erkenningsnummer van FulFil: DV.O222574

Over de trainer Mira Huypens

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie.
Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd.
En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst.
Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat.


Zelf maakte ik mij enkele jaren geleden ook zorgen over mijn toekomst. Ook ik had het gevoel dat ik mijn plekje kwijt was en stelde mij vragen over mijn toekomst in het bedrijf.
Als master in de toegepaste economie was ik in de financiële wereld gerold. Ik heb daar heel graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt.
Maar op een bepaald moment was het op. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ik niet meer terug wou. Ik wilde zelfstandige worden, dat wilde ik al lang.
Maar ik was al die jaren op zoek naar het gat in de markt en naar mijn passies. In het ziekenhuis besefte ik dat dat helemaal niet nodig was. Ik moest gewoon vertrouwen op mezelf. Het was nu of nooit.


Op dat moment was ik verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote financiële instelling.
Werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via onze dienst.
Elke dag was ik getuige van wat het met een mens doet als die het gevoel heeft niet meer mee te kunnen, geen rol meer te hebben binnen het bedrijf die van betekenis is. 

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggert mij. Na mijn ontslag gegeven te hebben, wou ik er meer over weten en besliste ik om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. Ik behaalde een bachelor en een diploma in de psychotherapie.
Tijdens die studies bouwde ik mijn eigen zaak FulFil uit, waarmee ik nu medewerkers en organisaties help bij loopbaanvragen, werkstress, talentversterkend leiderschap, competentiemanagement en andere HR-uitdagingen.
Als trainer-coach help ik organisaties om talentversterkend te werken. Als spreker wil ik vooral inspireren.
Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je mij terug als lector human resources en maak ik deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan.

Met mijn boek wil ik aantonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.
In Get A Grip, leg ik je in vier stappen uit hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.
Het boek is zowel voor werknemers die zelf aan de slag willen om hun toekomstige loopbaan vorm te geven, maar ook voor de leidinggevenden en werkgevers die hun personeel willen aanmoedigen om daadwerkelijk met hun loopbaan aan de slag te gaan.